Vrijwilligerswerk buitenland: werken in een Boeddhistische tempel

Dit project is (tijdelijk) niet beschikbaar!

Een unieke ervaring met vrijwilligerswerk in het buitenland: werken met- en leren van de monniken in een Boeddhistische tempel. 

Ben jij geïnteresseerd in de Boeddhistische levensovertuiging en cultuur? Wil jij kennis en ervaring opdoen en jouw kennis en ervaring delen in een inspirerende omgeving? Dan is vrijwilligerswerk in een Cambodjaanse tempel wellicht iets voor jou. De Khmuonh Pagoda ligt ongeveer 12 kilometer buiten Phnom Penh. Hier wonen en werken ongeveer 40 monniken. 

Voor de monniken is het van belang om de Engelse taal te leren. Daarmee vergroten zij de kans op werk in de toekomst. Als buitenlandse vrijwilliger geef een aantal uren per dag Engelse les aan de monniken. Het niveau is heel divers: van beginner tot gevorderde. Als vrijwilliger maak je het dagelijks leven in een tempel mee en leer je van de monniken veel over het Boeddhisme, de geschiedenis en de cultuur van Cambodja. Voor de locatie van de tempel kun je kijken op de plattegrond van Phnom Penh.

Voorbereiding en begeleiding

Samen met jou bespreken wij allereerst de mogelijkheden voor deelname aan dit programma. Pas als de wederzijdse verwachtingen met elkaar overeenkomen is jouw deelname definitief. Wij vinden het van groot belang dat je goed voorbereid op reis gaat. Voor je vertrek neem je daarom deel aan de verplichte voorbereidingsdag. Tijdens deze dag komen o.a. de volgende thema’s aan bod:

 • omgaan met cultuurverschillen;
 • jouw rol en positie als vrijwilliger;
 • jouw persoonlijke motivatie, kwaliteiten en valkuilen;
 • betekenisvol hulp bieden gedurende een relatief korte periode.

Gedurende de gehele periode zijn wij beschikbaar voor informatie of vragen en denken wij met je mee.

Bij aankomst in Phnom Penh word je opgehaald vanaf het vliegveld door iemand van onze partnerorganisatie. Voor de start als vrijwilliger neem je deel aan een 2-daagse voorbereiding. Gedurende je gehele verblijf is er steeds iemand van onze partnerorganisatie beschikbaar. Bovendien zijn wij ook in Nederland per mail en WhatsApp bereikbaar.

Programma informatie en kosten

Programma Tempelproject

Dag 1 Aankomstdag in Phnom Penh

Aankomst op Phnom Penh International Airport (Code: PHN). Je wordt opgehaald vanaf het vliegveld en naar de accommodatie gebracht waar je gedurende de periode in Phnom Penh verblijft. Je kunt die dag uitrusten en bijkomen van je reis of, als je avontuurlijk bent ingesteld, op onderzoek uitgaan en de omgeving verkennen. Onze lokale coördinator zal een afspraak met je maken voor de volgende dag.

Dag 2

Onze lokale coördinator haalt je om de afgesproken tijd op voor een city trip en een bezoek aan een aantal projecten. Na de lunch heb je een pauze en ‘s middags neem je deel aan de oriëntatie-bijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst komen een aantal thema’s aan de orde: informatie over Cambodja en de cultuur, je rechten en plichten, gezondheids- en veiligheidstips, praktische tips, details over het project, het delen van ervaringen, etc. 

Dag 3

’s Morgens rond half 7 wordt je door een tuk-tuk opgehaald en naar het tempelproject gebracht, zo’n 12 km. buiten Phnom Penh. Op deze dag leer je hoe om te gaan met de monniken en wat de gedragsregels binnen de tempel zijn, zowel voor jou als voor de monniken.

Dag 4 t/m 7

Gedurende deze dagen wordt je betrokken bij verschillende activiteiten en werkzaamheden. ’s Ochtends en ’s middags  geef je een aantal uren Engelse les. Na de ochtendsessie lunch je samen met andere vrijwilligers of de monniken. Daarna wordt er tijd besteed aan het onderling delen van cultuurkennis, onderhoudswerkzaamheden en activiteiten die je zelf initieert. Je werktijden zijn ’s ochtends van 7 uur tot ’s middags 3 uur. 

Dag 8 en 9

Gedurende het weekend ben je vrij en kun je Cambodja ontdekken!

Vervolg

In de daaropvolgende week (of weken) breng je van maandag tot en met vrijdag je tijd door met de monniken. Het zal je verbazen hoe snel je gewend bent. Je ontdekt en ontwikkelt je eigen kwaliteiten en je merkt tegelijk hoe de monniken vooruit gaan. Op de laatste dag van je periode als vrijwilliger is de kans groot dat je een afscheidsdiner hebt met je lokale coördinator en de andere vrijwilligers.

Startdata

Iedere zaterdag.

Kosten

2 weken - € 575,- 

3 weken - € 740,- 

4 weken - € 905,- 

Verlenging per week € 150,-

Inclusief

Voorbereiding en begeleiding in Nederland, airport pick-up in Phnom Penh, oriëntatiebijeenkomst, dagelijks vervoer van en naar het project, begeleiding door het lokale team en 24 uurs ondersteuning bij noodgevallen, overnachting in het guesthouse, 2 maaltijden per dag (ontbijt en lunch).

Exclusief 

Vliegtickets, reisverzekering, visum, vaccinaties, maaltijden en eigen uitgaven buiten het programma.

Voorwaarden

 • Minimaal 18 jaar op het moment van vertrek;
 • Een goede beheersing van de Engelse taal;
 • Een flexibele en respectvolle houding en een ‘open mind’;
 • De contactgegevens van 1 referentie;
 • Een Verklaring Omtrent Gedrag;
 • Onderschrijving Code of Conduct;
 • Deelname aan een voorbereidingsdag;
 • Een reisverzekering;
 • Minimaal 2 weken beschikbaar.

Vragen over dit project? Stel je vraag hier of bel naar 06 479 45 058

Waarom moet ik betalen voor vrijwilligerswerk?

Ben je benieuwd naar de verhalen van mensen die al via Voluntoura naar Cambodja zijn geweest?

Enthousiast en wil je weten hoe je kunt aanmelden?

Andere projecten bekijken?

Engelse les geven

Computerles geven

Kinderdagverblijf

Ontdekkingsreis door Cambodja