Buitenlandse stage

Wil je als stagiaire ervaring opdoen in Cambodja? Naast de vrijwilligersprojecten die als basis kunnen dienen voor jouw buitenlandse stage, biedt Voluntoura ook maatwerktrajecten voor een stage aan.

Vrijwilligersprojecten met stagemogelijkheden

Voor onze ‘lesgeef projecten’ zijn wij doorlopend op zoek naar MBO en HBO studenten (onderwijsassistent, Pabo, lerarenopleiding voorgezet onderwijs), die in hun tweede of derde jaar praktijkervaring willen opdoen. Ook steeds meer leerlingen van 5 VWO nemen deel aan deze projecten voor hun internationale stage. Voor ons kinderdagverblijf project zijn wij op zoek naar MBO studenten die in het kader van hun opleiding Pedagogisch medewerker Kinderopvang een stageplek willen vinden.

De prijs voor begeleiding en verblijf is hetzelfde als voor vrijwilligers. Wil je zeker weten of het project en de begeleiding voldoet aan de stage vereisten van jouw opleiding? Neem dan even contact op. Wij spreken de mogelijkheden dan met je door.

Maatwerk

In de Horeca, het toerisme, de zorg en in veel andere sectoren is in Cambodja een groot aanbod van stageplaatsen. Complexe problemen, waar je als afstudeerder je tanden in kunt zetten, zijn er in Cambodja genoeg. Hier hebben we het over maatwerk. Samen moeten wij de match maken tussen de stage-eisen en jouw persoonlijke wensen enerzijds en de reële mogelijkheden in Cambodja anderzijds. De kosten van de vrijwilligersprojecten gelden als richtlijn voor het verblijf en de begeleiding. Op een stagevergoeding hoef je in een ontwikkelingsland als Cambodja niet te rekenen. In sommige gevallen wordt door het stage bedrijf wel je slaapplaats of het vervoer geregeld.

Interesse in een unieke stage? Neem contact met ons op en maak een afspraak voor een (uiteraard vrijblijvend) gesprek. Wij bespreken met jou onder andere jouw persoonlijke ambitie, de eisen van je opleiding, de benodigde begeleiding en de gewenste start- en einddatum. Vervolgens bespreken wij met onze partner in Cambodja de plaatsingsmogelijkheden. Binnen twee weken weten wij of een stage mogelijk is en kunnen wij de exacte mogelijkheden en kosten aan je voorleggen.

 

Ben je benieuwd naar de verhalen van mensen die al via Voluntoura naar Cambodja zijn geweest?

 

undefined