Aanmelden als vrijwilliger of stagiaire in Cambodja

Enthousiast geworden over vrijwilligerswerk of stagemogelijkheden in Cambodja? Aanmelden als vrijwilliger of stagiaire bij Voluntoura kan eenvoudig via ons aanmeldformulier. Dit verplicht je nog tot niets. Als je vragen hebt bij het invullen van het formulier, stel ze dan gerust. Wij helpen je graag.

Uitnodiging voor een gesprek

Zodra wij jouw aanmelding hebben ontvangen beoordelen wij je aanmelding en checken wij de plaatsingsmogelijkheden in Cambodja. Wij nemen snel contact met je op om een afspraak te maken voor een gesprek. Dit gesprek kan op ons kantoor aan huis in Deventer plaatsvinden of in de buurt van jouw woonplaats. Een gesprek via Skype of FaceTime kan eventueel ook. Tijdens het gesprek bespreken wij jouw keuze, wensen en de mogelijkheden die Voluntoura biedt. Verder beantwoorden wij graag de vragen die jij hebt. Zonodig overleggen wij met onze partner in Cambodja over specifieke wensen of maatwerkoplossingen.

Hebben wij wederzijds een helder beeld en nog steeds een goed gevoel, dan stellen wij in overleg met jou de startdatum, de duur en het project vast. Jij ontvangt van ons een bevestiging van je inschrijving. Dan is jouw inschrijving definitief en kan de voorbereiding voor jouw reis beginnen. Is het goede gevoel er niet? Wij hebben een ijzeren regel: bij twijfel niet doen! Wij krijgen veel inspiratie en energie van onze vrijwilligers en stagiaires, die gemotiveerd een steentje aan onze projecten bijdragen en ons enthousiast vertellen over hun (leer)ervaringen en belevenissen. Daar doen wij het voor en dat willen wij graag zo houden!

Dit is mij helder. Ik wil mij aanmelden!

Voorbereiding

De voorbereiding op jouw periode als vrijwilliger of stagiaire in Cambodja is leuk en belangrijk. Dat begint bij vragen als: Hoe kom ik goedkoop aan vliegtickets? Combineer ik de periode bij de projecten van Voluntoura met een reis door Zuidoost Azie? Hoe zit het precies met visa en verzekeringen? Welke mogelijkheden zijn er om wat van Cambodja te zien tijdens de weekends? Hoe kan ik mij goed voorbereiden op mijn rol in het project? Bij deze en vele andere vragen gaan wij je helpen.

Dat begint al bij de bevestiging van jouw inschrijving. Wij sturen een informatiegids met een handige checklists. Verder vragen wij je nog om wat aanvullende gegevens, zoals een CV in het Engels (om je te introduceren bij het project) en een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Graag denken wij met je mee over reismogelijkheden en adviseren wij je met het boeken van een vliegticket. Je wordt uitgenodigd voor onze besloten Facebook groep, waar ex-deelnemers en toekomstige deelnemers ervaringen delen en vragen beantwoorden. Tussentijds zijn wij altijd via e-mail, WhatsApp, of telefonisch beschikbaar voor vragen. Van ontwikkelingen in Cambodja houden wij je op de hoogte via diverse kanalen.

Ruim voor jouw startdatum word jij uitgenodigd voor een voorbereidingsdag. Het deelnemen aan deze dag is verplicht, nuttig en leuk. Op de voorbereidingsdag nodigen wij ook ex-vrijwilligers uit. Zij vertellen je uit eigen ervaring wat je kunt verwachten.

Voorbereidingsdagen worden op een zaterdag gepland. Ben je niet in staat om een reguliere voorbereidingsdag bij te wonen, dan zijn wij flexibel genoeg om een individuele sessie in te plannen. Dit heeft echter niet onze voorkeur, omdat de ervaring leert dat de groepsdynamiek en de aanwezigheid van ex-deelnemers grote toegevoegde waarde heeft.

Een week voor jouw startdatum hebben wij nog even contact en bevestigen wij de laatste afspraken per e-mail. Vlak voor je vertrek maken wij een WhatsApp-groep met je aan. Wij horen graag dat je goed bent aangekomen en zijn verder goed bereikbaar voor vragen en opmerkingen.

Ik wil ook naar Cambodja!

Betaling

De kosten voor jouw begeleiding, vervoer en verblijf kunnen niet gedekt worden door onze partners in Cambodja. Daarnaast maakt Voluntoura kosten voor jouw voorbereiding en begeleiding. Je hoeft niet meteen het hele bedrag te betalen. Na de bevestiging van je inschrijving ontvang je een factuur voor 20% van de totale kosten. Het resterende bedrag brengen we zes weken voor vertrek in rekening. Als je op korte termijn vertrekt, krijg je uiteraard wel meteen een totaalfactuur. Voluntoura rekent geen extra inschrijf- of administratiekosten. 

  Nu aanmelden             Algemene voorwaarden bekijken