Nieuw project: vrijwilligerswerk in een Boeddhistische tempel

04-02-2015

Wij zijn trots op ons nieuwe, en voor Cambodja unieke, tempelproject. De vraag om ondersteuning te krijgen van buitenlandse vrijwilligers komt van de monniken van de Khmuonh Pagoda zelf. Deze tempel ligt net buiten Phnom Penh.

De behoefte om de Engelse taal te leren is groot. In Cambodja blijft een groot deel van de monniken dit voor een beperkt aantal jaren. Na het uittreden als monnik is het vinden van werk cruciaal voor een geslaagde terugkeer in de maatschappij. Het beheersen van de Engelse taal vergroot de kans op het vinden van een goede baan in Cambodja.

De monniken hebben nog een tweede reden voor hun vraag om ondersteuning. Op het tempelcomplex worden zo'n 20 kinderen uit zeer arme gezinnen opgevangen. De monniken proberen hen veel te leren. Maar ook voor hun perspectief op een betere toekomst is het krijgen van Engelse les van groot belang. 

Het project is volledig nieuw en zal de komende maanden met hulp van de eerste vrijwilligers verder vorm krijgen. De monniken en de kinderen zijn erg enthousiast. Nu is het zaak om geïnspireerde vrijwilligers te vinden die de monniken willen ondersteunen. En je krijgt er veel voor terug. Je werkt in een inspirerende en unieke omgeving. De monniken willen graag hun kennis met je delen over het Boeddhisme en de Cambodjaanse cultuur. Interesse in elkaar en het delen van kennis is de rode draad binnen dit project. 's Avonds en tijdens de weekenden blijft er genoeg tijd over om het mooie en verrassende Cambodja op een andere manier te ontdekken. Op korte termijn hebben wij al de eerste vrijwilligers nodig, die het project verder willen helpen opzetten. Geïnteresseerd? Meer en vooral ook concretere informatie over ons tempelproject is hier te vinden. Je kunt ons natuurlijk ook even bellen of een mailtje sturen.