Vrijwilligerswerk en stage in Azie? Cambodja is een goede keuze.

Vrijwilligerswerk of stage lopen in Azië? De mogelijkheden in Cambodja. 

Overweeg jij vrijwilligerswerk in Azië te gaan doen? Of ben je op zoek naar stagemogelijkheden in Azië? Wil je een andere cultuur leren kennen? Als jij iets voor anderen wilt betekenen en zelf een mooie ervaring op wilt doen gaan we graag in gesprek met jou over de mogelijkheden in Cambodja.  

Cambodja is een land met een prachtige natuur, eeuwenoude tempels, traditionele plattelandsdorpjes en een vriendelijke bevolking. Niettemin is het één van de armste landen van Zuidoost Azie. Het Rode Khmer regime heeft veel sporen nagelaten, die nog steeds zichtbaar zijn. De sociale en economische ontwikkeling van het land heeft decennia lang stilgestaan. Er is veel kennis verloren gegaan. Pas aan het eind van de vorige eeuw kon men starten met het versterken van de economie en de opbouw van het onderwijssysteem. Hoewel het inmiddels beter gaat is er nog steeds veel behoefte aan ontwikkelingssamenwerking in de vorm van kennisoverdracht.

Wij zijn doorlopend op zoek naar vrijwilligers en stagiaires. Geen wereldverbeteraars, maar mensen die bereid zijn een bijdrage te leveren aan het realiseren van de doelen van onze projecten. Ben jij iemand die, vanuit solidariteit met de allerarmsten, gelooft dat de wereld een beetje beter wordt als we ons collectief inspannen? Denk jij tegelijk ook kritisch na over het nut van ontwikkelingshulp en vrijwilligerswerk in het buitenland? Ben jij ervan overtuigd dat het uitwisselen van kennis en ervaring op basis van gelijkwaardigheid cruciaal is in ontwikkelingssamenwerking? Lees dan eens verder over onze duurzame projecten. Wij zoeken kandidaten die Engelse les willen geven aan (kans)arme kinderen of willen werken in een kinderdagverblijf in de sloppenwijken van Phnom Penh. Wil je als vrijwilliger in Azie een inspirerende en unieke ervaring opdoen in een Boeddhistische tempel in Cambodja? Ons Tempelproject biedt mogelijkheden om te werken en te leren met de monniken. Ook kun je kiezen voor een 14-daagse ontdekkingsreis door Cambodja: Een unieke mogelijkheid om vrijwilligerswerk in het buitenland te combineren met een reis door het mooie Cambodja.

Wil je weten hoe onze vrijwilligers en stagiaires terugkijken op hun periode in Cambodja? Lees dan hun ervaringen. Neem gerust contact met ons op als je meer wil weten. 

Op onze projectpagina's vind je alles wat je moet weten om je keuze te maken. Bij elk project zie je wat de toegevoegde waarde is die je als vrijwilliger kunt leveren, wat de voorwaarden zijn en natuurlijk wat de kosten zijn. Op onze aanmeldpagina zie je hoe het aanmeld-proces verloopt. Als wij jouw inschrijving bevestigen krijg je nog een uitgebreid informatiepakket. In de periode voorafgaand aan jouw vertrek neem je deel aan een voorbereidingsdag en tussendoor houden wij je op de hoogte van de actuele ontwikkelingen bij de projecten. Via onze Facebook groep kom je in contact met vrijwilligers die nu in Cambodja zitten of al een mooie ervaring achter de rug hebben. ,,

Vrijwilligerswerk Azie: onze projecten in Cambodja op een rijtje

Contact