Veerle (19) - drie weken tempel in juni '16 - Rapportcijfer: 9

"Narin Guesthouse is een goed guesthouse voor Cambodjaanse begrippen. Genoeg ruimte op je kamer (hoewel het wel krap is om met een ander een kast te delen, zeker als je er bijvoorbeeld een paar maanden zit), fijne ventilator, fijn balkon, lekker eten en behulpzame werknemers. Wat ook belangrijk is is dat er een veilige sfeer hing. Ik durfde mijn kostbaarheden zonder moeite op mijn kamer te laten liggen. Kleine minpuntjes: niet iedereen spreekt Engels, onze kamer was niet erg schoon, we hadden geen wc-papier en je moet er rekening mee houden dat je eten altijd ongeveer een halfuur later komt dan je op het bord hebt geschreven. De eerste paar dagen wist ik dit niet, en daardoor moest ik altijd haasten om op tijd bij de tempel te zijn."

"Mijn doel (een bijzondere ervaring opdoen) heb ik zeker bereikt. Eigenlijk was ik hier al van overtuigd op het moment dat ik nog moest gaan, want alles wat me te wachten stond zou totaal anders zijn dan de wereld die ik gewend ben. Een ander doel van mij was om tegen mezelf aan te lopen en mezelf te leren kennen, en dit is ook gelukt. In mijn eerste week bleek mijn ervaring anders te zijn dan mijn verwachting was geweest. In combinatie met alle nieuwe indrukken in Cambodja was dit best lastig voor me. Uiteindelijk heb ik een nieuwe draai gevonden en heb ik een geweldige tijd gehad. Een ervaring om met veel plezier (en ook trots) op terug te kijken."

"Bij Voluntoura heerst een open sfeer waardoor je niet hoeft te aarzelen vragen te stellen of angsten te delen die misschien voor je gevoel wel erg irreëel zijn. Een combinatie van aandachtige voorbereiding, ook beschikbaarheid tijdens mijn tijd in Cambodja en vooral ook aandacht voor het afsluiten van het geheel en het proberen te zorgen voor verbetering in de toekomst maakt Voluntoura een goede organisatie voor vrijwilligerswerk in het buitenland. Daarnaast speelt natuurlijk ook de oprechte begaandheid met Cambodja een belangrijke rol."

Terug naar ervaringen