Andrea (54) - vijf weken Kinderdagverblijf in juli '16 - Rapportcijfer: 8

"De eerste dagen zouden wat betere (vaker) begeleiding moeten zijn, je komt tenslotte voor de eerste keer in een vreemde omgeving. Voor je geacclimatiseerd bent heb je toch een week nodig. Maar Hong doet erg zijn best en dat geeft veel vertrouwen."

"Vooral de eerste week is het prettig om contact te hebben met Voluntoura als je het gevoel krijgt dat je toch ergens vrijwilligerswerk voor doet. Iets vaker contact is dan wel prettig."

"Het guesthouse was goed, maar voor mensen die er langer verblijven wordt het eten wel erg eenzijdig. Ook zou het allemaal wel net iets schoner mogen. Verder voelde ik me er wel veilig en zijn de tuk-tuk drivers een welkome afwisseling en gemak."

"Ik heb gewerkt aan hygiene in het kinderdagverblijf. Dat vond ik echt minder, ik hoop dat ik dat doel bereikt heb en dat ze in de toekomst hierop blijven letten. Verder viel me op dat er een paar kinderen te oud waren voor het dagverblijf. Iemand van 7 jaar dient naar de school te gaan waar ze meer leren. Nu lopen ze echt achterstand op. De hele dag binnen zitten is ook niet echt bevorderlijk voor de energie van kinderen. Ze dienen buiten te kunnen spelen. Het is een dagverblijf, de Cambodjaanse staf probeert les te geven in Engels maar kan zich beter bezig houden met het verzinnen van leuke opdrachten voor de kinderen. Hier worden ze echt blij van."

Terug naar ervaringen