Vrijwilliger geeft voetbaltraining in Cambodja

10-02-2015

Eind april gaat Lois Retèl uit Alphen aan de Rijn, in het kader van haar internationale stage, als vrijwilliger naar Cambodja. Naast het geven van Engelse les, gaat de tweetalig VWO-scholiere voetbaltraining geven aan de kinderen.

Op de leercentra van Stichting Beetje Beter zijn echter geen voetbalspullen aanwezig. Om aan voetbalspullen te komen heeft de 17-jarige Lois een oproep gedaan in het Algemeen Dagblad. En met succes! Van diverse kanten kreeg zij voetbalspullen aangeboden. Voetbalvereniging Rijnmond Hoogvliet Sport overhandigde Lois maar liefst twaalf tassen met complete tenues. Behalve de tassen met tenues heeft ze verschillende aanbiedingen gekregen. Lois is ook al langs José Spiering geweest in Rotterdam, voor oude voetbalspullen van haar kleinzoon en naar Marianne Verbraeken uit Wateringen, die bereid was om voetballen te verzorgen voor de kinderen. Ook heeft Johanneke Alblas aangeboden om hesjes op te sturen. Kortom, Lois is door een oproep in de genoemde rubriek al een heel eind op weg geholpen. Dat zij ernaar uitkijkt straks haar stage te mogen beginnen is wel duidelijk en met alle hulp die zij nu al heeft gekregen gaat deze stage zeker slagen. 

Om de voetbalspullen naar Cambodja te verzenden hoopt Lois sponsors te vinden die hier aan mee willen betalen. Wil jij Lois hierbij helpen? Dat kan door een (klein) bedrag over te maken op NL63ABNA0404453554 t.n.v. Lois Retèl. Een sponsor van Rijnmond Hoogvliet Sport en Voluntoura hebben al een bijdrage gestort.