Voluntoura hervat activiteiten in Cambodja en start in Nepal

27-04-2024
School SBB Kampot

Ruim een jaar geleden reisden we, voor het eerst na de coronapandemie, weer naar Azië. Voor vrijwilligers- en stageprojecten was het op dat moment nog te vroeg. In de maanden daarna startten we wel weer met de voorbereidingen van deze projecten.

Dat heeft er toe geleid dat wij weer mogelijkheden voor vrijwilligerswerk en stages aanbieden. De eerste vrijwilliger is in februari gestart op ons nieuwe project in Kampot, in het zuiden van Cambodja. Stichting Beetje Beter heeft deze school recent geopend voor tientallen (kans) arme kinderen uit de buurt. In Cambodja gaan kinderen maar een dagdeel per dag naar school. De school van Beetje Beter vangt kinderen uit de buurt op gedurende het dagdeel dat zij niet naar school kunnen. Naast Engelse les wordt hier aandacht besteed aan sport, spel en hygiene. Als vrijwilliger ondersteun je de lokale leraren op deze school. 

Na 10 jaar werkzaam geweest te zijn in Cambodja breiden we onze activiteiten uit naar Nepal. Hier zijn we op zoek naar vrijwilligers die op een reguliere school docenten willen ondersteunen. Op deze website kun je hierover meer lezen.