Teaching English to the poorest children

General

In the slumps of Phnom Penh, Voluntoura works together with Stichting Beetje Beter (SBB Cambodia) and a team of local employees at two learning centers. Kinderen in Cambodja gaan of in de ochtend of in de middag naar de basisschool. Deze Leercentra zijn opgericht om de kinderen gedurende het dagdeel dat ze niet naar school kunnen op te vangen. Op beide locaties wordt in totaal aan ruim 300 kinderen in de leeftijd van 6 – 16 jaar Engelse les en computerles gegeven. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan thema’s als sport en de hygiëne. Op deze manier brengen de kinderen de dag door op een prettige plek en leren zij dingen die belangrijk zijn voor een betere toekomst.

Jouw rol als vrijwilliger

Als vrijwilliger bied je ondersteuning aan het lokale team bij het voorbereiden en geven van Engelse les en lever je een bijdrage aan de dagelijkse zorg van de kinderen gedurende het dagdeel dat zij aanwezig zijn. Daarnaast help je mee met het organiseren en begeleiden van activiteiten op het gebied van sport, spel, muziek, etc.

Voorwaarden voor deelname

 • Minimaal 17 jaar op het moment van vertrek
 • Een goede beheersing van de Engelse taal;
 • Een flexibele houding en een ‘open mind’;
 • Een CV in het Engels en contactgegevens van 1 referentie;
 • Een Verklaring Omtrent Gedrag;
 • Onderschrijving Code of Conduct;
 • Deelname aan een voorbereidingsdag;
 • Een reisverzekering;
 • Minimaal 2 en maximaal 12 weken beschikbaar (uitzonderingen zijn bespreekbaar);

Voorbereiding en begeleiding

Samen met jou bespreken wij allereerst de mogelijkheden voor deelname aan dit programma. Pas als de wederzijdse verwachtingen met elkaar overeenkomen is jouw deelname definitief. Wij vinden het van groot belang dat je goed voorbereid op reis gaat. Voor je vertrek neem je daarom deel aan de verplichte voorbereidingsdag. Tijdens deze dag komen o.a. de volgende thema’s aan bod:

 • werken met (kwetsbare) kinderen;
 • omgaan met cultuurverschillen;
 • jouw rol en positie als vrijwilliger;
 • jouw persoonlijke motivatie, kwaliteiten en valkuilen;
 • betekenisvol hulp bieden gedurende een relatief korte periode.

Gedurende de gehele periode zijn wij beschikbaar voor informatie of vragen en denken wij met je mee.

Bij aankomst in Phnom Penh word je opgehaald vanaf het vliegveld door iemand van onze partnerorganisatie. In het weekend voor de start van je project vindt er een oriëntatie bijeenkomst met de groep vrijwilligers plaats en maak je kennis met het project. Gedurende je gehele verblijf is er steeds iemand van onze partnerorganisatie beschikbaar. Bovendien zijn wij ook in Nederland per mail en WhatsApp bereikbaar.

Eenmaal terug in Nederland nemen wij contact met jou op en blikken wij graag met jou terug op deze periode en jouw ervaringen.

Programma informatie

Aankomst Phnom Penh International Airport (Code: PHN).
Verblijf Een gedeelde 2-persoonskamer in een guesthouse met ventilator (prijzen voor een 1-persoonskamer en airco op aanvraag).
Werktijden 5 dagen per week van 9.00 u tot 15.00 u. Weekenden vrij.
Dagelijks vervoer Afhankelijk van de locatie van het Leercentrum 25 of 45 minuten per tuktuk.
Startdata Iedere week op maandag. In het weekend ervoor arriveer je en start de oriëntatie.
Kosten*
2 weken - € 465,-
  3 weken - € 615
  4 weken - € 765
  Verlenging per week  - € 130
 Inclusief Voorbereiding en begeleiding in Nederland, airport pick-up in Phnom Penh, oriëntatiebijeenkomst, dagelijks vervoer van en naar het project, overnachting in het guesthouse, 2 maaltijden per dag (ontbijt en lunch).
 Exclusief Vliegtickets, reisverzekering, visum, vaccinaties, avondeten en eigen uitgaven buiten het programma.
* Let op: incl. BTW. Wij rekenen geen inschrijfkosten