2 weeks discovery tour in Cambodia

Deze 14-daagse tour geeft je de kans om niet alleen als toerist Cambodja te bezoeken maar ook een week te werken met kinderen die hulp nodig hebben. De eerste dagen verblijf je in de hoofdstad Phnom Penh en bezoek je de meest mooie en interessante plekken van de stad. Daarna werk je een aantal dagen in een kindertehuis, dat door de lokale bevolking is opgezet. Hier ondersteun je de lokale medewerkers met de dagelijkse verzorging van de kinderen. Daarnaast help je mee door met de kinderen te tekenen, te knutselen, te zingen en te spelen. Je ondersteunt bij huishoudelijke werkzaamheden en bij het maken van het huiswerk. Het 2e deel van de tour breng je door in Siem Reap. Uiteraard breng je daar ook een bezoek aan ’s werelds mooiste tempelcomplex: Angkor Wat.

Voorwaarden voor deelname

 • Minimaal 17 jaar op het moment van vertrek;
 • Een redelijke beheersing van de Engelse taal;
 • Een flexibele houding en een ‘open mind’;
 • Een CV in het Engels en contactgegevens van 1 referentie;
 • Een Verklaring Omtrent Gedrag;
 • Onderschrijving Code of Conduct;
 • Deelname aan een voorbereidingsdag.

Voorbereiding en begeleiding

Samen met jou bespreken wij allereerst de mogelijkheden voor deelname aan dit programma. Pas als de wederzijdse verwachtingen met elkaar overeenkomen is jouw deelname definitief. Wij vinden het van groot belang dat je goed voorbereid op reis gaat. Voor je vertrek neem je daarom deel aan de verplichte voorbereidingsdag. Tijdens deze dag komen o.a. de volgende thema’s aan bod:

 • werken met (kwetsbare) kinderen;
 • omgaan met cultuurverschillen;
 • jouw rol en positie als vrijwilliger;
 • jouw persoonlijke motivatie, kwaliteiten en valkuilen;
 • betekenisvol hulp bieden gedurende een relatief korte periode.

Gedurende de gehele periode zijn wij beschikbaar voor informatie of vragen en denken wij met je mee.

Bij aankomst in Phnom Penh word je opgehaald vanaf het vliegveld door iemand van onze partnerorganisatie. In het weekend voor de start van je project vindt er een oriëntatie bijeenkomst met de groep vrijwilligers plaats en maak je kennis met het project. Gedurende je gehele verblijf is er steeds iemand van onze partnerorganisatie beschikbaar. Bovendien zijn wij ook in Nederland per mail en WhatsApp bereikbaar.

Eenmaal terug in Nederland nemen wij contact met jou op en blikken wij graag met jou terug op deze periode en jouw ervaringen.

Programma informatie

Programma  
Dag 1: Aankomst in Phnom Penh (vrijdag) Aankomst op Phnom Penh International Airport (Code: PHN). Je wordt opgehaald vanaf het vliegveld en naar de accommodatie gebracht waar je gedurende de periode in Phnom Penh verblijft. Je kunt die dag uitrusten en bijkomen van je reis of, als je avontuurlijk bent ingesteld, op onderzoek uitgaan en de omgeving verkennen.
Dag 2: Phnom Penh ontdekken (zaterdag) Na het ontbijt bezoek je de mooiste plekken die de hoofdstad van Cambodja te bieden heeft. Je bezoekt het koninklijk paleis en de meest belangrijke tempel van Phnom Penh, Wat Phnom. Ook breng je een bezoek aan het Toul Sleng Museum en de beruchte Killing Fields. Aan het einde van de dag woon je een bijeenkomst bij met andere vrijwilligers waar je informatie krijgt over het project, het land, het reizen in Cambodja, de do’s en dont’s, de leuke dingen om te doen en is er gelegenheid om vragen te stellen.
Dag 3: Phnom Penh (zondag) Deze vrije dag is bedoeld om je eigen plan te maken. Je kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan een lokale markt waar goedkope spullen en souvenirs te koop zijn. De Russian Market en de Central Market zijn de meest populaire markten onder reizigers.
Dag 4: Introductie project (maandag) De eerste dag als vrijwilliger: na het ontbijt word je naar je project gebracht en maak je kennis met de staf en de kinderen. De hele dag breng je door bij het project en dag word je wegwijs gemaakt
Dag 5 t/m 8: Als vrijwilliger in Phnom Penh (dinsdag t/m vrijdag) De daaropvolgende 4 dagen werk je als vrijwilliger in het tehuis en word je voor diverse werkzaamheden gevraagd. Je werkdagen zijn van 9.00 u. tot 15.00 u. het vervoer van en naar het project is geregeld.
Dag 9: Phnom Penh – Siem Reap (zaterdag) ’s Ochtends word je opgehaald en naar het busstation gebracht. In een bus met airco reis je in 8 uur naar Siem Reap, met een paar tussenstops. Bijvoorbeeld in het Skun dorp dat bekend is om zijn gefrituurde reuzenspinnen. Onderweg geniet je van het Cambodjaanse landschap. ’s Avonds kom je aan in een guesthouse in Siem Reap.
Dag 10: Siem Reap (zondag) Na het ontbijt word je door een tuk-tuk opgehaald en bezoek je, onder begeleiding van een gids, het grootste en mooiste tempelcomplex ter wereld: Angkor Wat.
Dag 11: Siem Reap (maandag) In de ochtend bezoek je een mysterieuze tempel uit de 12e eeuw, midden in de jungle in Beng Melea. Vervolgens bezoek je het grootste ‘floating village’ van Kampong Kleang. Je maakt een boottocht en ontmoet de lokale bevolking.
Dag 12: Siem Reap (dinsdag) Deze dag bezoek je het Artisan Angkor centre. Daar worden jonge ambachtslieden getraind om in hun levensonderhoud te kunnen voorzien. Je ziet het traditionele Khmer handwerk. Na de lunch is het tijd om te experimenteren in de Aziatische keuken. Je maakt een Khmer maaltijd voor ‘s avonds klaar.
Dag 13: Siem Reap (woensdag) Dit is een dag waarop je kunt doen wat je wilt. Ontdek meer van Siem Reap of ontspan je en drink een biertje langs de rivier of in de ‘pub street’. Bedenk dat het je laatste dag in Siem Reap is, dus haal alles eruit.
Dag 14: Siem Reap – Airport (donderdag) Vervoer naar de luchthaven van Siem Reap. Einde van de tour.
Startdata Iedere week op vrijdag
Kosten De kosten voor deze tour bedragen € 750,00 per persoon en is mogelijk vanaf 2 personen. Vanaf 6 personen geldt 10 % korting.
Inclusief Voorbereiding, begeleiding, airport pick-up in Phnom Penh, al het vervoer, overnachting in het guesthouse, ontbijt, entree tickets en een Engels sprekende gids.
Exclusief  Vliegtickets, reisverzekering, visum, vaccinaties, maaltijden en eigen uitgaven buiten het programma.