Reizen naar Cambodja

Vanuit Nederland gaan er dagelijks vluchten naar Azië. Soms rechtstreeks en soms met een overstap. Bangkok is voor mensen met de bestemming Cambodja vaak de meest populaire landingsplaats. De vliegreis van Amsterdam naar Bangkok duurt ongeveer 11 uur. Als je een vlucht met een tussenstop hebt dan kan dit met vele uren oplopen. De prijzen verschillen behoorlijk. Natuurlijk ligt dit aan de periode in het jaar, maar ook de dag van vertrek kan zeer bepalend zijn. Een of twee dagen eerder of later kan soms honderden euro’s uitmaken. Oriënteer je dus ruim van te voren op de diverse websites en wacht niet te lang met boeken. Als je vragen hebt of een advies wilt kun je altijd contact met ons opnemen. Intercontinentale vluchten naar Bangkok landen altijd op Subvarnabhumi International Airport. Vlieg je dezelfde dag nog door naar Siem Reap of Phnom Penh, houdt er dan rekening mee dat je vervolgvlucht vertrekt vanaf een ander vliegveld in Bangkok: Don Muang (of Don Mueang). Er gaat tussen 6 uur en 22 uur elk uur een gratis shuttle bus naar Don Muang (vertrek 2e etage ter hoogte van gate 3). Je kunt natuurlijk ook een taxi nemen (kosten ongeveer 400 bath, zo’n 10 euro).

In verband met de verkeersdrukte in Bangkok houden wij altijd rekening met een transfertijd van minimaal drie uur. Zonder opstoppingen kun je er binnen een uur zijn. Op elk tijdstip van de dag kunnen er echter files zijn en dan loopt de reistijd snel op naar twee uur. Vanaf Don Muang vertrekken dagelijks vluchten naar Phnom Penh en Siem Reap. De vlucht naar Phnom Penh duurt iets meer dan een uur (naar Siem Reap iets korter).

Er zijn natuurlijk ook talloze mogelijkheden om vanaf Bangkok over land naar Cambodja te reizen. Een aantal busmaatschappijen vertrekt dagelijks op meerdere tijdstippen naar Phnom Penh. Als reistijd wordt tussen de 12 en 14 uur opgegeven. Houdt er echter rekening mee dat dit slechts een indicatie is. Korter wordt het niet, vaak wel een stuk langer. De kosten variëren tussen de 18 en 35 US dollar. Afhankelijk van de tijd die je hebt en je gevoel voor avontuur is het ook mogelijk om een minibusje naar de grens te nemen, zelf de grens over te gaan en in Cambodja weer een minibusje naar je bestemming te nemen. Vaak nog goedkoper en sneller ook. Als je hier meer over wilt weten, neem dan contact met ons op.